چگونه یک معلم خوب انتخاب کنیم؟

فهرست محتوای این صفحه

در این مقاله سعی شده تا شما را با مهم‌ترین ویژگی های یک معلم خوب آشنا نماییم. از نظر عموم افراد، تسلط مدرس در حوزه مورد تدریس مهمترین ویژگی آن فرد می‌باشد ولی باید در نظر داشت که چندین شاخص برای متمایز نمودن یک معلم وجود دارد که در این مقاله تعدادی از آنها که باعث بالارفتن کیفیت کلاس و در نتیجه پیشرفت دانش‌آموز خواهد شد، مورد بررسی قرار گرفته شده‌اند.

مهم‌ترین ویژگی‌های یک مدرس عبارتند از:

حضور سر وقت در کلاس

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مدرس خوب، حضور سر وقت مدرس در کلاس تدریس خصوصی است. حضور به‌موقع مدرس به معنای احترام به زمان و برنامه‌ریزی دانش‌آموز است و باعث افزایش اعتماد به مدرس می‌شود. علاوه بر آن تاخیر ممکن است ضمن بر هم ریختن برنامه آن روز دانش‌آموز، بر کیفیت آموزش نیز تاثیر منفی داشته باشد.

توانایی اداره کلاس درس

یکی دیگر از مهمترین ویژگی‌های مدرس توانایی آن فرد در اداره کلاس می‌باشد. مدرسین مختلف با تکنیک‌های مختلف تلاش در ارائه خلاقیت در آموزش در زمان تدریس خود بمنظور یادگیری راحت‌تر دانش‌آموزان دارند. این افراد ضمن ایجاد فضای مشارکت در زمان تدریس (که باعث جلوگیری از خسته‌کننده شدن فضای کلاس میشود) سعی در ایجاد انگیزه و اشتیاق نموده  تا بتوانند دانش‌آموزان را به یادگیری و پیشرفت در آن درس ترغیب نمایند. اکثر مدرسان با در نظر گرفتن تایم کوتاه استراحت (بعنوان مثال ۵ تا ۱۰ دقیقه در هر ساعت) برای کلاس‌های بیش از یک ساعت باعث بالا رفتن راندمان کلاس خود میشوند. شایان ذکر است توصیه میگردد مدت زمان تدریس هر جلسه تدریس از ۱.۵ساعت بیشتر نشود.

هنر علاقه‌مند نمودن دانش‌‌آموز به درس مربوطه

اشتیاق

یکی از مشکلاتی که دانش‌آموزان با آن روبه رو هستند عدم وجود علاقه برای یادگیری یک یا چند درس می‌باشد. یک مدرس خوب می‌بایست علاوه بر تسلط بر موضوعات با استفاده از روش‌های خلاقانه این اشتیاق را در دانش‌آموز خود نیز ایجاد نماید تا فضای یادگیری مناسبی ایجاد گردد، در غیر اینصورت یادگیری مطالب برای دانش‌آموز به مراتب دشوارتر خواهد بود.

ارائه برنامه‌ریزی متناسب با سطح دانش‌آموز

یک مدرس خوب می‌بایست علاوه بر زمان‌بندی زمان تدریس خود، یک برنامه‌ریزی کلی برای دانش‌آموز خود داشته باشد که دانش‌آموز بداند تا جلسه بعدی می‌بایست چه مطالبی را مرور نموده و چه تکالیفی را انجام دهد. مهم‌ترین نکته در خصوص این موضوع رعایت سطح دانش‌آموز است که تمرینات ارائه شده از سطح دانش‌آموز خیلی بالاتر و یا پایین‌تر نباشد که باعث دلسردی او شود. برخی از مدرسین نیز از شیوه پیش‌مطالعه برای حضور ذهن بیشتر دانش‌آموز در سر کلاس درس استفاده می‌نمایند و از آنها می‌خواهند که در فاصله زمانی تا کلاس بعدی برخی مطالب را پیش مطالعه نمایند.

سنجش پیوسته دانش‌آموز و اطمینان از درک مطلب

یکی دیگر از مهمترین ویژگی‌های مدرس سنجش پیوسته دانش‌آموز است. بطوریکه دانش‌آموز از درس ارائه شده فاصله نگیرد و آن مطالب را پیوسته مرور و تمرین نماید تا بر آن تسلط پیدا نماید. بعنوان مثال برخی مدرسین تعدادی تمرین از درس ارائه شده در زمان پایان کلاس به دانش‌آموز ارائه می‌نمایند تا دانش‌آموز ضمن حل این مسائل متوجه تسلط خودش بر این موضوع و بالا رفتن اعتماد به نفس او شود. یک مدرس خوب علاوه بر حضور موثر در زمان تدریس خود، می‌بایست فضایی را برای رفع مشکلات احتمالی دانش‌آموز در تایم خارج از کلاس ایجاد نماید.

چگونه یک معلم خوب را انتخاب کنیم؟

بررسی مراکز آموزشی

یکی از روش‌های بررسی کیفیت یک مدرس، تحقیق و جست و جو درباره مراکز آموزشی می‌باشد که ایشان در گذشته و یا در حال حاضر در آن مشغول به تدریس می‌باشد. آیا این مراکز، مراکز معتبری هستند؟ آیا شهرت این مراکز در استفاده از دبیران برجسته و مطرح شهر می‌باشد؟ نتایج دانش‌آموزان این مراکز در امتحانات نهایی و کنکور چگونه است؟ اگر مدرس موردنظر از آن موسسه آموزشی خارج شده است، بهتر است که در مورد ایشان و علت خروج‌ ایشان با مدیریت موسسه مذکور صحبت شود.

با روش‌های ذکر شده تا حد زیادی با شهرت مدرس مدنظر آشنا خواهید شد.

مطالعه نظرات سایر دانش‌آموزان ایشان

روش مناسب دیگری برای بررسی کیفیت مدرس، بررسی نظرات دانش‌آموزان سابق ایشان می‌باشد. مواردی همچون روش تدریس، شیوه بیان، تسلط به درس، صبر و حوصله و مسائلی از این دست را میتوان تا حدی با گفت‌و گوی با دانش‌آموزان ایشان بدست آورد.

بررسی نمرات دانش‌آموزان یک مدرس در آزمون‌های رسمی مانند کنکور و امتحانات نهایی

همچنین می‌توانید نتایج دانش‌اموزان سابق ایشان را در کنکور و امتحانات نهایی بررسی نمایید. این دانش‌آموزان ممکن است در کلاس‌های خصوصی ایشان و یا در موسساتی که ایشان در آن تدریس نموده‌اند، حضور داشته‌اند.

بررسی نمونه تدریس مدرس

یکی از بهترین روش‌های آشنایی با نحوه تدریس هر معلم مشاهده ویدئو از نمونه تدریس ایشان می‌باشد. در این‌گونه ویدئوها تا حدی میتوان با روش تدریس، میزان انگیزه و شیوه بیان مدرس آشنا شد.

معمولا میتوانید نمونه تدریس‌های یک مدرس را در شبکه‌های اجتماعی ایشان مشاهده نمایید. لازم به ذکر است ما در آقای تدریس علاوه بر در اختیار گذاشتن آدرس شبکه‌های اجتماعی هر مدرس، ویدئوهای فراوانی از نمونه تدریس ایشان ارائه نموده‌ایم که در صفحه شخصی آن مدرس در مجموعه آقای تدریس قابل مشاهده خواهد بود.

بررسی نظر دانش‌آموز در مورد کلاس بعد از هر جلسه تدریس

بعد از انتخاب مدرس و برگزاری جلسات آغازین، نظر فرزند خود را در مورد آن معلم جویا شوید. آیا دانش‌آموز شما ارتباط سازنده که منجر به یادگیری خواهد شد برقرار کرده است؟ آیا مطالب ارائه شده در کلاس در سطح فرزند شما است؟ از این نکته نباید غافل شد که اگر دانش‌آموز شما سطح علمی بالایی دارد، ارائه مطالب با شیوه پایه و ساده ممکن است علاوه بر کلافه نمودن فرزند شما باعث اتلاف وقت و هزینه خواهد شد. در صورتیکه دانش‌آموز در مطالب پایه را بصورت کامل فرا نگرفته باشد، تدریس بصورت کنکوری و سطح بالا باعث پایین آمدن اعتماد به نفس، عدم فراگیری مطالب و دلسردی دانش‌آموز خواهد شد.  

ارزیابی هزینه دریافتی  

طبیعی است که والدین محترم انتظار دارند در ازای هزینه پرداختی به معلم، بازده مناسبی دریافت نمایند و نیز با توجه به شرایط اقتصادی، پرداخت مبالغ بالا برای اکثریت جامعه دشوار می‌باشد. با توجه به موارد ذکر شده ما در آقای تدریس همواره در تلاش هستیم مدرسانی را خدمت شما معرفی نماییم که ضمن ارائه خدمات آموزشی مناسب، هزینه متعادلی را دریافت می‌نمایند.

برای اطلاع از میزان دریافتی هر مدرس، میتوانید با ایشان بصورت مستقیم در تماس باشید. بمنظور دسترسی به شماره تماس معلم مورد نظر کافیست پروفایل ایشان را در آقای تدریس مشاهده نمایید. همچنین ما در هزینه تدریس خصوصی به تفصیل در خصوص هزینه تدریس در مقاطع و دروس مختلف پرداخته‌ایم.

نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی شده تا شما را با ویژگی‌های یک معلم خوب بیشتر آشنا نماییم تا ضمن بررسی روند کلاس‌ها و کیفیت آموزش، امکان انتخاب بهترین مدرسین را برای خود فراهم آورید.

ما در آقای تدریس همواره در تلاش هستیم تا با بررسی رزومه حرفه‌ای معلمین و نظرات دانش‌آموزان ایشان، بهترین مدرسان سراسر کشور با مناسب‌ترین قیمت را به شما معرفی می‌نماییم.

با مطرح نمودن نظرات خود در خصوص مطلب ارائه شده ما را در اطلاع‌رسانی مطالب مفید به دانش‌آموزان یاری نمایید.

در ادامه می‌توانید برخی از مدرسین منتخب کشور را مشاهده نمایید:

مدرس عربی مهدی حسین پور
مدرس عربی مهدی حسین پور
مدرس ریاضی روزبه ابرازی
مدرس ریاضی روزبه ابرازی
مدرس ابتدایی نگار دهدشتی
مدرس ابتدایی نگار دهدشتی
مدرس ابتدایی و ریاضی فروغ نورانی فر
مدرس ابتدایی و ریاضی فروغ نورانی فر
مدرس ابتدایی نیلوفر مشتهی
مدرس ابتدایی نیلوفر مشتهی
مدرس ابتدایی سرور هادی
مدرس ابتدایی سرور هادی
مدرس ابتدایی سارا زحمتکش
مدرس ابتدایی سارا زحمتکش
مدرس ابتدایی یاسمن مفیدی
مدرس ابتدایی یاسمن مفیدی
مدرس ابتدایی نازنین رودباری
مدرس ابتدایی نازنین رودباری
مدرس ابتدایی و ادبیات سحر مهدوی فرد
مدرس ابتدایی و ادبیات سحر مهدوی فرد
مدرس فیزیک،ریاضی و شیمی مهدی سلیمانی
مدرس فیزیک،ریاضی و شیمی مهدی سلیمانی
مدرس شیمی و زیست علی اکبر رفیعی
مدرس شیمی و زیست علی اکبر رفیعی
مدرس ریاضی حسین مهران فر
مدرس ریاضی حسین مهران فر
مدرس ریاضی خانم نگهبان
مدرس ریاضی خانم نگهبان
مشاور تحصیلی سمیرا وهابی
مشاور تحصیلی سمیرا وهابی
مدرس ابتدایی پریسا کریمی
مدرس ابتدایی پریسا کریمی
مدرس عربی مهدی قاسمی
مدرس عربی مهدی قاسمی
مدرس ریاضی فرشاد مهرافشان
مدرس ریاضی فرشاد مهرافشان
مدرس عربی سیده معصومه قریشی
مدرس عربی سیده معصومه قریشی
مدرس زیست عرفان تهرانی
مدرس زیست عرفان تهرانی
مجله آقای تدریس
افزایش بازدهی مطالعه
افزایش بازدهی مطالعه; چگونه بهتر درس بخوانیم؟
تاثیر-معدل-در-کنکور
تاثیر معدل در کنکور
مطالعه-با-تکنیک-پومودورو
تکنیک پومودورو برای درس خواندن
دوره-آموزشی-یا-معلم-خصوصی
خرید دوره آموزشی بهتر است یا گرفتن معلم خصوصی
تدریس-خصوصی-ارزان
تدریس خصوصی ارزان (راهکارهای کاهش هزینه‌های کلاس‌های خصوصی)
مقایسه تدریس خصوصی بصورت حضوری و آنلاین
مقایسه تدریس خصوصی حضوری و آنلاین
مدرسه-دولتی-یا-غیرانتفاعی
9 تفاوت اصلی بین مدارس دولتی و غیرانتفاعی
بهترین-نرم‌افزار-کلاس-آنلاین
روش‌های برگزاری کلاس آنلاین
10-تکنیک-برای-بهتر-درس-خواندن
10 تکنیک برای بهتر درس خواندن
هزینه-تدریس-خصوصی
هزینه تدریس خصوصی
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها